YILAN BALIĞI

AV DÖNEMİ : Denizdeki yılan balığının yasak dönemi olmayıp boy limitide yoktur. Ancak izin verilen günlük 5kg yılan balığıdır.

TUTULABİLECEK YERLER : Yılan balığının verimli av verdiği yerler gerek gedizde gerekse bakırçayda ortak özellik olarak dere yada nehrin denize döküldüğü deltadaki sazlık dipleri ve otluk alanlar olup suyun fazla derin olmadığı yerler yaklaşık 1,5 2 metre derinliğindeki yerlerdir.

KULLANILABİLECEK YEMLER : Yılan balığı için kurt mamun sübye midye gibi birçok deniz balıkçılığında kullanılan yem deniyebilirsiniz fakat benim en çok başarı sağladığım bahçe solucanıdır.

AV ZAMANI :  Akşama doğru güneş batmadan 1 saat kadar önce ve güneşin batışını takip eden ayın tamamen çıkmasına kadar olan süre içinde ki zamanda en verimli av yapılabiliyor. Yılan balığı gündüz genellikle saklanır, gece avlanır.

KULLANILABİLECEK OLTA TAKIMI VE HAZIRLANIŞI : Bunun için gerekli olan malzeme kasnak yada mantara sarılı 40-50 metre 50 –60 numara olta ipi 60cmlik 40 numara beden, olta ipini bedene bağlamak için bir fırdöndü, bedenin ucuna 20-30 gr lık bir kurşun, bedene bağlı 35-40 numara misinadan iki köstek ve bu kösteklere bağlanacak 5 veya 4 numaralı kancadan oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder