AV DÖNEMİ : Sinarit’in avı 1 Nisan – 1 Temmuz
tarihleri arasında yasak olup bu dönem dışında günde en fazla 5 kg . balık avlanmasına izin
verilmektedir. Avlanması uygun görülen asgari boyu ise 20 cm’dir.
TUTULABİLECEK YERLER
: Yoğun olarak Ege Denizi, Akdeniz, Çanakkale boğazı ve Saroz Körfezinde
avı yapılmaktadır. Sinarit genel olarak su seviyesinden 10 m . – 50 m aşağısında taşlık ve
kayalık bir dibe sahip olan yerlere, açık sulardaki topuk etrafında ve enkaz
bölgelerinde bulunur.
KULLANILABİLECEK
YEMLER : Yemli avcılıkta kalamar, kolyoz, sübye, sardalya, zargana,
gelincik kullanılabileceği gibi, iskorpit, hanos gibi taş balıklarıyla her
türlü canlı balık da yem olarak kullanılabilir. İdeal yem boyu 6 ila 10 cm’dir.
KULLANILABİLECEK OLTA
TAKIMI : Beden ve ek beden 0.70 misinadan, köstek ise 0.50 misinadan
yapılır. Ancak büyük boy balık çıkma olasılığı yok ya da zayıf ise bu kalınlıklar
inceltilebilir. Kullanılan yapay balığın 7-11 cm arasında olması
yeterlidir. Seçilen yapay balık yukarıdaki türlere benzer ve yüzer tip
olmalıdır. Yüzer tip olması, dibe takılma olasılığını aza indirme açısından
önemlidir. Takımı yapmaya en uçtan yapma balıktan başlayalım: Yapma balığa
rapala düğümü ile 10 kulaç uzunluktaki köstek bağlanır ve ucuna 3 cm lik klipsli ve kilitli
fırdöndü bağlanır. Fırdöndünün diğer ucuna yine 10 kulaç uzunlukta bir ek beden
ve ek bedenin diğer ucuna yine aynı türden bir fırdöndü bağlanacaktır. Bu iki
fırdöndü arasına, 200 gr lık bir delikli kurşun takılacaktır. İkinci
fırdöndüden sonra, 15 kulaç uzunlukta bir beden bağlanıp diğer ucuna da bir
fırdöndü bağlanır. İkinci ve üçüncü fırdöndüler arasına ise esas ağırlıklar takılacak,
bu ağırlıklar ise suyun durumuna göre ayarlanacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder