AV DÖNEMİ : Kadife
balığının av yasağı bölge bölge değişmektedir fakat genel olarak 1 Mart – 1 Temmuz
tarihleri arasında yasaklanmıştır. İzin verilen asgari boyutu 26 cm . olup max 10 adet
tutulmasına izin verilmiştir.
TUTULABİLECEK YERLER
: Genellikle nispeten kıyılarda ve sığ sularda yemlendiklerinden, Hem
profesyonel hemde amatörce çok fazla avlandıkları için çok büyük boylara
nadiren erişirler. Avı sazan avı gibidir.Bu nedenle gereksiz tekrarlara yer
vermemek için tekrar anlatılmamıştır.
KADİFEYİ NERELERDE
ARAMALIYIZ
1.Otluk alanların
çevreleri
2.Sazlıkların 1-2 m . açıkları
3.su içindeki
yükseltilerin ara bölmeleri
4.Kıyıya yakın
ağaçların olduğu bölgeler.
KULLANILABİLECEK
YEMLER : solucan,hamur,mısır kadifenin en sevdiği yemler arsında yerini
alırBölgelere göre yemlerde farklılık gözlenebilir.
Kadifenin
en sevdiği yem sazlıklara yapışan küçük sümüklü böcekler ve bunların
larvalarıdır. Ayrıca ekmek içi ile,solucan ile ve her türlü hamur ile
avlanabilir. Av sahasının önceden yemlenmesi avdaki başarıyı arttırır. Gerek
sazanda gerekse kadifede yemleme benzer şekilde yapılır. Bunun için her türlü
bakliyat yada nişasta kökenli artık gıdalar kullanılır. Yani bayat ekmek artık
bulgur,pirinç makarna fasülye nohut gibi yemekler ile bunların karışımları
yemleme amacıyla kullanılabilir. Bu artık gıdalar yada ekmek çamur ile
karıştırılıp küçük toplar hazırlanır ve güneşte fırlatırken dağılmaması için
biraz kurutulur. Av bölgesine önce 3-4 top atılır daha sonra yarım saatte 1 top
ile bölge av süresince yemlenmeye devam edilir.
KULLANILABİLECEK OLTA
TAKIMI : Kadife avı şamandralı takım ile yapılmamalıdır. Kadife yukarıda da
anlattığımız gibi üst dudağı büyük ve dışarı çıkık olduğundan dipten yemlenmeyi
seven bir balıktır. Dibi süzerek yemlenmeyi sever. Bu nedenle avı çökertme olta
takımlarıyla yapılırsa daha iyi sonuç alınır. Yemi sazandan daha iyi çalar. Bu
nedenle oltayı boş bırakmaya gelmez. Yemi ağzına aldığında genellikle hareket
yönü kıyıya doğru olmaktadır. Bu nedenle klasik oltaya asılmak yerine oltada
ilk vuruşu takiben hafif bir boşalma hissedilir. Bu arada oltamızdaki kadifeyi
alabilmemiz için tasmalama yöntemiyle yani diğer bir tabirle misinamızın
boşluğunu hızlı bir şekilde alıp balığın ağzına iyice otuturmamız gerekir.Ve
avı bu şekilde yapılmış olur.
Tekirdağ civarında bulunurmu kadife balığı
YanıtlaSilYardimci olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilBulunur pirinç tarlasında bile bu balıktan çıkıyor oksijeni az sığ suda hayatlarını sürdürebilen dayanıklı balıklardır
YanıtlaSil