AV DÖNEMİ : Şiraz
balığının av yasağı bölge bölge değişmektedir fakat genel olarak 1 Mart – 1 Temmuz
tarihleri arasında yasaklanmıştır. İzin verilen asgari boyutu 20 cm . dir.
TUTULABİLECEK YERLER
: Yurdumuzun farklı ekolojilerine uyum sağlamış bilinen altı alttür’ü
bulunan siraz, barbus zonu ve abramis zonu olarak tanımlanan orta ve yüksek
irtifalı platolardan daha alçak kesimli vadilerin arasına doğru orta şiddetle
akan çaylarda ırmakların geniş dirseklerle dönerek havuzlandığı meralarda
varlık gösteren bir balık türüdür Bu sular genel olarak, bulunduğu irtifa
gereği sıcaklığı 15-17 C°nin üzerine çıkmayan en çok 1,5 m derinliğe sahip,
tabanında iri ve yuvarlak taşlarla kaplı kısmen çamurlu kırmalık meralar içeren
nehir yataklardır.
KULLANILABİLECEK
YEMLER : Canlı Yemler Toprak solucanı, tahıl sinekleri larvaları
(kurtçuklar)
Taneli Yemler Haşlanmış mısır
Hamur Yemler 1-Beyaz ekmek hamuru 2-Mısır unu hamuru
3-Buğday kırığı + buğday unu + peyniraltı suyu 4-Mısır kırığı + buğday kırığı +
beyaz ekmek içi
KULLANILABİLECEK OLTA
TAKIMI : Genellikle oltaya nadir vuran siraz balığı ekmek içi solucan ve
dana burnunada iyi av verir.
kullanılan takım ise şamandralı olta veya 5-6 saniye
aralıklarla suya at çek yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder